V petek, 10. decembra, sta Urša Zgojznik in Uroš Macerl ob podpori drugih ustanovnih članov v ljubljanskem parku Tivoli napovedala vstop v slovenski politični prostor. S skupino aktivnih državljanov, ki jih že leta družijo najrazličnejši boji za čistejše okolje, so se odločili med politične stranke pripeljati Vesno, zeleno stranko, ki bo uradno ustanovljena v začetku prihodnjega leta.

Program stranke bo v celoti predstavljen na ustanovnem kongresu, že zdaj pa lahko povemo, da bodo med glavnimi Vesninimi poslanstvi skrb za okolje, spodbujanje mladih k soustvarjanju državne politike in reševanju težav, s katerimi se spopadajo, skrb za enakopravno vključenost žensk na vseh ravneh družbe, prizadevanje za družbeno pravičnost, boj proti korupciji in uveljavljanje evropskih demokratičnih načel.

Vesna že s svojim imenom napoveduje zeleno politiko in svežino v zatohlem in razklanem političnem okolju. Svojo drugačnost gradi na oblikovanju skupnosti od spodaj navzgor iz vrst civilnih iniciativ in aktivnega prebivalstva. Vesna torej ne bo stranka enega obraza, temveč stranka številnih verodostojnih in izkušenih posameznikov, neodvisnih od kapitala in obstoječih političnih klik, ki lahko politiko vodijo drugače. Tudi tako, da komunikacijo gradijo na jasnih argumentih in dialogu, da bo Slovenija notranje manj razdeljena in pripravljena na vse izzive prihodnosti.

Stranko je podprl tudi Thomas Waitz, predsednik Evropske zelene stranke, in izpostavil, da so stranke evropskega zelenega vala, brez katerih si danes več ne moremo predstavljati uspešnih evropskih parlamentov, nastale ravno z združevanjem aktivnih državljanov in civilnih iniciativ. Vesna je tako edina zelena stranka, ki bo na prihajajočih volitvah imela podporo Evropskih zelenih.

Če ste se v zapisanem našli in ste prepričani, da je za boljši jutri treba ukrepati danes, vas vabimo, da Vesni sledite, jo podprete ali pa se ji pridružite.

Oddaj svoj e-poštni naslov in bodi v stiku z Vesno

[super_form id="1317"]
Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve