Ustanovni kongres - video zapis

POLITIKA ZASEBNOSTI

Ta politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih stranka Vesna zelena stranka zbira, ko se naročite na prejemanje vsebin, kot so e-novice, vabila na dogodke, publikacije in ostalih produktov objavljenih na spletni strani www.vesnazelenastranka.si

INFORMACIJE O UPRAVLJACU

Vesna zelena stranka
E-mail: info@vesnazelenastranka.si

S to politiko zasebnosti vas želimo seznaniti, za katere namene bodo osebni podatki pridobljeni in kako se bodo uporabljali ter kakšne so pravice v zvezi s podatki, ki jih hranimo o vas in kako jih uveljavljati.

Delujemo v skladu z zakoni in predpisi, ki opredeljujejo varovanje osebnih podatkov v skladu z vsakokratnim veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah ter Splošno uredbo EU o varstvu podatkov.

NAMEN OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV

Vaše osebne podatke lahko uporabljamo za enega ali več spodaj navedenih primerov:

  • tržno komuniciranje (pošiljanje e-pošte);
  • komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših storitev ter odgovarjanja na vaša vprašanja;
  • za statistične analize o uporabi naše spletne strani.

Z obiskom in uporabo te spletne stran ter naročilom na prejemanje vsebine nam dajete prostovoljno soglasje k zbiranju in uporabi osebnih podatkov v skladu z zakonodajo in s to politiko zasebnosti.

KATERE OSEBNE PODATKE OBDELUJEMO?

  • Piškotki: Ob obisku spletne strani www.vesnazelenastranka.si si pridržujemo pridružuje pravico do shranjevanja informacij na uporabnikovem računalniku, tablici ali telefonu v obliki piškotka ali podobne datoteke, katere namen sta prilagoditi spletni portal željam uporabnikov in zagotavljanje do uporabnikov prijaznih spletnih storitev. Njihovo shranjevanje je pod nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik. Uporabnik lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Pravilnik o piškotkih si lahko ogledate na www.vesnazelenastranka.si/piskotki
  • Analitika in statistika: Za vodenje analitike in statistiko obiska spletne strani uporabljamo Google Analytics, ki na naši strani deluje anonimno. Več o njihovih piškotkih in času njihovega obstoja lahko preberete tukaj. Piškotke Google Analyticsa lahko onemogočite neposredno na tej strani ali preko Googla.
  • E-pismo: Ob prijavi na obrazec za prijavo na elektronsko pismo se strinjate, da na platformi Mailchimp hranimo vaš elektronski naslov za namen pošiljanja vsebinskih, marketinških in tudi prodajnih vsebin. Strinjate se, da te podatke obdelujemo v namene personalizacije teh sporočil in oglaševanja na družbenih omrežjih Facebook, Linkedin, Instagram, Youtube in Twitter. Podatke v skladu z GDPR uporabljamo šele, ko to potrdite v potrditvenem sporočilu, ki ga prejmete po izpolnitvi obrazca. Kot naročnik imate pravico do popravkov in izbrisa, pa tudi do vpogleda v podatke, ki jih hranimo. Prav tako imate pravico do ugovora ob obdelavi podatkov za namene avtomatiziranega obveščanja in profiliranja. Kontaktirajte nas na našmail@vesnazelenastranka.si Več o tem v Obdobje hrambe.
  • Vgrajene vsebine s tujih spletnih strani: Vsebine na tej strani lahko vsebujejo vgrajeno vsebino (npr. video, slike, članke, povezane aplikacije, …). S klikom na te vsebine je tako, kot bi neposredno obiskali tujo stran. Tam lahko zbirajo podatke o vas, uporabljajo piškotke, spremljajo vaše interakcije in vedenje, če ste s tujo stranjo povezani, imate tam račun in ste vanjo prijavljeni. Za zbiranje, uporabo in procesiranje vaših podatkov pri tujih spletnih straneh in aplikacijah, ki so na tej strani vgrajene, ne odgovarjamo.

V primeru, da nam ne posredujete navedenih kontaktnih podatkov, vašega naročila ne bomo obdelali in ne boste mogli koristiti želene vsebine, ki jo pripravljamo.

PRAVNA PODLAGA ZA OBDELAVO OSEBNIH PODATKOV

Osebne podatke bomo obdeloval za namene, za katere je vaše soglasje podano. Ko obdelava osebnih podatkov temelji na soglasju, lahko uporabnik to soglasje kadar koli prekliče. Več o tem v nadaljevanju – Obdobje hrambe.

OBDOBJE HRAMBE

Vaše osebne podatke hranimo toliko časa, kolikor je to potrebno za namen pošiljanja vsebin, na katere ste se naročili oziroma prijavili. Če teh ne želite več prejemati, se od njih odjavite.

Iz seznama prejemnikov elektronskih sporočil se lahko odjavite s klikom na gumb »Odjava«, prav tako lahko s klikom na gumb »Sprememba nastavitev« upravljate svoje nastavitve oziroma urejate svoje podatke. Oba gumba sta objavljena v nogi vsakega sporočila, ki ga prejmete ob naročilu na vsebine na spletni strani. Več informacij o vaših pravicah je objavljenih v rubriki »Pravice uporabnikov«.

V primeru umika soglasja ne bomo več uporabljali vaših osebnih podatkov za obveščanje o naših vsebinah. Morebiten umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov v času, preden je bil umik podan.
Po poteku roka hrambe osebne podatke izbrišemo ali anonimiziramo, kar pomeni, da jih obdelamo na tak način, da jih nikakor ni več mogoče povezati z vami oziroma ji pripisati vam.

NAČIN ZAVAROVANJA PODATKOV

Pridobljene podatke bomo varovali v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov. Zagotovil bo ustrezno organizacijsko in tehnično varovanje.

Pridobljenih podatkov v nobenem primeru ne bomo posredovali ali razkrili tretjim osebam, razen tistim, ki imajo s stranko Vesna zelena stranka sklenjeno pisno pogodbo, na podlagi katere izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo podatkov in so dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva podatkov. Pogodbeni obdelovalci, ki jim lahko posredujemo osebne podatke so ponudniki računovodskih storitev. Te obdelujejo podatke zgolj v okviru naših navodil in osebnih podatkov ne smejo obdelovali za lastne namene

PRAVICE UPORABNIKOV

V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkovpravico do popravka (na primer, če zasledite, da vaši osebni podatki niso točni), pravico do izbrisa osebnih podatkov (na primer, če ne obstaja pravna podlaga za njihovo obdelavo) in pravico do prenosljivosti (na primer, kadar želite prenesti svoje osebne podatke k drugemu upravljavcu).

Če se ne strinjate z obdelavo osebnih podatkov, ki poteka na podlagi naših legitimnih interesov, ali če ne želite, da se vaši osebni podatki uporabljajo za namene neposrednega trženja, imate pravico do ugovora, s katero zahtevate prenehanje obdelave.

Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter spremenite s klikom na povezavo »Sprememba nastavitev« in »Odjava«.

Pri uveljavljanju vseh vaših pravic ali pri pridobivanju dodatnih informacij, lahko stopite v stik z nami po e-pošti: naš mail @ s pripisom »Varstvo podatkov«. Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

Na vašo zahtevo, s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, moramo odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema vaše zahteve.

Kadarkoli imate pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu za varstvo osebnih podatkov: Informacijski pooblaščenec RS, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana.

KONČNA DOLOČBA

Pridržujemo si pravico, da Politiko zasebnosti po potrebi prilagodimo dejanskim razmeram in aktualni zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Vse spremembe bodo objavljene na spletni strani.

V Ljubljani, 1.12.2021

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve