Odprto pismo predsedniku vlade

Ljubljana, 21. 6. 2026 – VESNA – zelena stranka je v odprtem pismu predsedniku vlade dr. Robertu Golobu pozvala k pripravi konkretnega akcijskega načrta za izvedbo priporočil Evropske komisije. Komisija je Sloveniji priporočila okrepitev gospodarske konkurenčnosti z izboljšanjem pogojev za naložbe, reševanjem pomanjkanja delovne sile in pospešitvijo izvajanja reform, zlasti v okviru nacionalnega načrta za okrevanje, vključno s poglavjem REPowerEU.

V pismu VESNA izpostavlja potrebo po izboljšanju pogojev za naložbe, podpori hitro rastočim podjetjem in povečanih vlaganjih v raziskave in razvoj. Prav tako poudarja nujnost reševanja pomanjkanja delovne sile s posodobitvijo učnih načrtov, programi prekvalifikacije ter privabljanjem kvalificiranih delavcev iz tujine.

Poseben poudarek daje mehanizmu REPowerEU, kjer je potrebna pospešitev prehoda na obnovljive vire energije, izboljšanje energetske učinkovitosti ter spodbujanje skupnostnih energetskih projektov.

VESNA verjame, da bodo ti ukrepi pripomogli k uresničitvi priporočil Evropske komisije in izboljšanju gospodarske konkurenčnosti Slovenije, ter poziva vlado k javni predstavitvi konkretnih ukrepov in akcijskega načrta.

Odprto-pismo_VESNA_PV_Porocilo-EK_20.6.2024
Predhodna objava

Ob Svetovnem dnevu boja proti širjenju puščav in degradaciji tal potrjena Uredba o obnovi narave

Naslednja objava

Zakaj je kavcijski sistem za embalažo pijač dobra ideja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve