VESNA v samo 3 dneh do več kot 1.300 podpisov podpore

Ljubljana, 11. 4. 2024 – VESNA – zelena stranka, članica Evropske zelene stranke, je v ponedeljek, 8. aprila, predstavila kandidatno listo za nastop na evropskih volitvah. Isti dan je stranka pričela tudi z zbiranjem podpisov podpore na terenu – kot zunajparlamentarna stranka jih za vložitev kandidatne liste, katere nosilec bo dr. Vladimir Prebilič, potrebuje 1.000. VESNA je, ob pomoči preko 50 podpornikov_ic in prostovoljcev_k, zbiranje v prvih treh dneh organizirala v nekaj več kot 20 slovenskih krajih. Kljub nekaj težavam na posameznih upravnih enotah je stranki v samo treh dneh zbiranja uspelo zbrati več kot 1.300 podpisov podpore. Ob tem se VESNA in dr. Vladimir Prebilič iskreno zahvaljujeta vsem podpornikom_cam za izjemen odziv na terenu ter napovedujeta zbiranje podpisov ob obiskih različnih slovenskih krajev vse do konca aprila.

Urša Zgojznik, sopredsednica VESNE, kandidatka: Slovenijo je preplavil pravi zeleni val, ki nas navdaja z optimizmom. Odzivi na terenu so naravnost navdušujoči. Ljudje so iskreno veseli našega skupnega nastopa na volitvah z dr. Prebiličem, saj si želijo drugačne, neobremenjene politike. Ob tem gre posebna zahvala vsem, ki nam na tej poti pomagajo. Zavzetost in trdo delo naših prostovoljcev sta jasen dokaz močne podpore našim vrednotam in ciljem. Kljub izzivom, s katerimi smo se soočili na posameznih upravnih enotah, je naš skupni uspeh v teh prvih treh dneh zbiranja podpisov dokaz, da je naša skupnost močnejša od kakršnih koli ovir. Ta izjemni odziv na terenu kaže na skupno željo po zeleni, pravični in trajnostni prihodnosti za vse. Kaže na to, da smo trenutno morda majhni, a imamo veliko srce, ki zmore resnično velike in pogumne zgodbe.”

Uroš Macerl, sopredsednik VESNE, kandidat: “Iskrena hvala vsem, ki ste zbrali pogum za podporo drugačni politiki. Na terenu opažamo, da je v splošnem zanimanje za evropske volitve nekoliko manjše, saj trenutna politika odločitve evropskih institucij večino časa skriva pred državljani. Uspehe in finančna sredstva, ki nam jih zagotovi evropski proračun, pripišejo sebi, medtem pa za neuspehe krivijo Bruselj. Temu bomo naredili konec.”

dr. Vladimir Prebilič, nosilec liste: “Hvala, Slovenija! Odziv je presegel tudi naša najbolj drzna pričakovanja. Izjemen uspeh – v le treh dneh nam je uspelo povezati Slovenijo v novo, pogumno zgodbo – pripisujem dobri organizaciji na terenu in temu, da smo, kot obljubljamo tudi v svojem programu, prišli blizu ljudem. Tak uspeh jasno kaže, da Slovenija ni le Ljubljana in aktivnosti političnih strank ne morejo in ne smejo biti usmerjene le v večja središča. Ljudje si želijo biti predvsem slišani, zato bomo svoje aktivnosti nadaljevali po prvotnem načrtu. Podpise podpore bo možno oddati do konca aprila, ob tem pa se bomo po različnih slovenskih krajih srečevali s podpornicami in podporniki. Obljubljamo, da po izvolitvi ne bomo pozabili na majhne lokalne skupnosti v naši državi in njihove potrebe ter jim bomo aktivno pomagali pri izkoriščanju priložnosti, ki jih ponuja EU.”

Predhodna objava

VESNA predstavila kandidatno listo in začela zbirati podpise za nastop na evropskih volitvah

Naslednja objava

VESNA podpira čimprejšnjo uvedbo kavcijskega sistema

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve