VESNA na evropske volitve s pogumom in skrbjo za sočloveka in naravo

Podpora evropskih zelenih za lokalne volitve 2022, obisk Thomasa Waitza

Ljubljana, 16. 11. 2023 – VESNA – zelena stranka, članica Evropske zelene stranke / European Green Party (EGP) se bo udeležila volitev v Evropski parlament junija 2024. Pri tem si želi oblikovati najboljšo listo, ki bo združevala prepoznavne, kredibilne in zaupanja vredne posameznice in posameznike iz različnih strokovnih področij in različnih delov Slovenije. Zato odpiramo kandidacijski postopek za vse, ne le člane_ice stranke, ki se prepoznajo v naših vrednotah in programu.

VESNA – zelena stranka je bila ustanovljena lani, v super-volilnem letu, saj kljub nekaj poskusom v Sloveniji zelena politika ni ustrezno zastopana v programu, še manj pa delu katere od obstoječih, uveljavljenih strank. Stranka se je udeležila vseh lanskih volitev: državnozborskih, predsedniških – s podporo kandidatu Vladimirju Prebiliču – in lokalnih. Glede na to, da je stranka zelo mlada, smo z dosedanjimi rezultati zelo zadovoljni. Naše rezultate, predvsem pa delo in kakovosten, v prihodnost naravnan program, prepoznavajo tudi v evropski zeleni družini, kjer nas podpirajo že od začetka delovanja. VESNA je junija letos postala tudi članica Evropske zelene stranke (EGP), skupaj z nekaj strankami, ki so politično aktivne in prisotne v svojih državah že bistveno dlje, kar si štejemo za izjemen uspeh in priznanje.

Urša Zgojznik, sopredsednica VESNE: “Naš logični naslednji korak je nastop na Evropskih volitvah, kjer želimo nastopiti z zmagovalno listo državljank in državljanov, ki delijo naše vrednote. Evropska unija ni zgolj pomembna za nadaljnji razvoj Slovenije, je ključna finančna žila za vlaganja v razvoj znanosti in gospodarstva ter popoplavno obnovo Slovenije, čedalje bolj pa tudi zadnja obrambna linija pred vzponom vse bolj avtokratskih sistemov v Evropi. Praksi slovenske politične elite, ki pomembne odločitve in slovenski glas v odločitvah evropskih institucij večino časa skriva pred lastnimi državljani, uspehe in finančna sredstva, ki nam jih zagotovi evropski proračun, pa pripiše sebi, medtem pa za neuspehe krivi Bruselj, bomo naredili konec. V času kampanje, kot tudi po volitvah si želimo na medijsko in politično agendo postaviti teme, kot so: gospodarska rast in industrija, ki ne uničuje življenjskega okolja ljudi in narave; vprašanje jedrske energije; posledice podnebnih sprememb in v Sloveniji posebej pomembna trajnostna popoplavna sanacija; položaj kmeta in oskrba s hrano; položaj mladih ob zgrešeni stanovanjski politiki.”

Uroš Macerl, sopredsednik VESNE: “VESNO smo oblikovali “od spodaj navzgor” – predstavniki različnih okoljskih organizacij in iniciativ in posamezniki, ki so se prepoznali v naši skrbi za okolje in ljudi. Enako si želimo nastopiti tudi na evropskih volitvah, zato odpiramo evidentacijski postopek za oblikovanje liste VESNE – zelene stranke za nastop na volitvah v Evropski parlament. Tega smo se lotili drugače od uveljavljenih strank, ki z umestitvijo na listo bodisi nagrajujejo svoje kadre bodisi nekatere manj zaželene umikajo v tujino. Mi listo odpiramo za vse, na listi pa si želimo ljudi, ki z nami delijo zavedanje na področju okoljskih, družbenih in socialnih politik. Na listo vabimo vse, ki Evropske unije ne vidijo kot nasprotnika ali institucije, ki nas omejuje in kaznuje, pač pa skupnosti projekt evropskih narodov. Želimo si kandidatk in kandidatov, ki bodo pogumno zagovarjali naša stališča. Prepričani smo, da  Slovenija še premore ljudi, ki verjamejo v drugačno  politiko. Skupaj s temi pogumnimi posamezniki si želimo oblikovati listo prepoznavnih, kredibilnih in zaupanja vrednih posameznic in posameznikov, ki bo lahko za prihodnost Slovenije in EU prispevala največ.”

Saša Fras, predsednik Sveta stranke in koordinator evidentacijskega postopka je predstavil postopek evidentiranja kandidatk in kandidatov. Prijavi se lahko vsakdo, ki se s svojo prijavo strinja z umestitvijo v postopek izbora kandidatk in kandidatov na listi stranke VESNA. Članstvo v stranki ni pogoj za umestitev na listo. Vse informacije zainteresirani_e najdejo na spletni strani: https://www.vesnazelenastranka.si/evropske-volitve-2024/.

Predhodna objava

Brez odgovornosti tudi Svobode ni

Naslednja objava

VESNA za dobrobit živali ob spoštovanju predpisanih postopkov

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve