Evropske volitve 2024

Pogumni do sedaj (arhiv)
VESNA-znak.png

KANDIDIRAJ

Iščemo prepoznavne, kredibilne in zaupanja vredne kandidate_ke za oblikovanje najboljše liste za nastop na evropskih volitvah, ki bodo junija 2024.

Se prepoznaš? Beri naprej!

Se strinjaš, da moramo družbene in okoljske politike postaviti v ospredje in da s skrbjo za planet pravzaprav skrbimo za vse nas?

Razmere v Sloveniji in po svetu nam kažejo, da posledice podnebnih sprememb ne kukajo več skozi stransko okno, ampak glasno vstopajo skozi glavna vrata. Poplave, suše, pomanjkanje pitne vode, težave pri prehranski in energetski samooskrbi … Vse to lažje rešujemo kot močna skupnost. Skupnost, ki želi graditi demokratično, socialno pravično ter do narave in okolja odgovorno družbo.

Ali čutiš iskreno ambicijo delovanja v skupno dobro državljanov Slovenije in Evropske Unije? Se ti zdi prav, da teme, ki se dotikajo vse nas sooblikujemo skupaj?

Pridruži se stranki, ki volitev v Evropski parlament ne vidi kot politični populizem, kot nagrado za vprašljive notranjepolitične dosežke ali varen umik odsluženih kadrov, ampak si želi biti konstruktiven in ustvarjalen del evropske skupnosti. Stranki, ki je del širše evropske zelene družine in si prizadeva za transparentno in vključujoče delovanje. Stranke, ki odločitev evropskih institucij ne bo skrivala pred državljani, ampak bo stala za svojimi odločitvami in predlogi.

Se strinjaš, da Evropska unija ni nek navidezni nasprotnik, ampak da smo Evropska unija mi vsi, skupnost državljank in državljanov, ki si delimo ta košček sveta in smo se v odločilnem zgodovinskem momentu odločili za največji skupnostni projekt miru, povezovanja in sodelovanja?

S povezovanjem in medsebojno solidarnostjo lahko dosežemo marsikaj. Krepimo prizadevanja za mir in varnost vseh. Se podpiramo. Smo energetsko samooskrbni. Si pridelamo dovolj kakovostne in varne hrane. Soodločamo o pravilih, ki veljajo tudi za največje korporacije, ki vstopajo na naš trg. Vse to je Evropska unija. Vse te odločitve lahko pomagaš sooblikovati ravno ti.

Kako?

VESNA – zelena stranka, članica Evropske zelene stranke / European Green Party (EGP) se bo udeležila volitev v Evropski parlament junija 2024. Pri tem si želi oblikovati najboljšo listo, ki bo združevala prepoznavne, kredibilne in zaupanja vredne posameznice in posameznike iz različnih strokovnih področij in različnih delov Slovenije. Zato odpiramo kandidacijski postopek za vse, ne le člane_ice stranke, ki se prepoznajo v naših vrednotah in programu.

Kandidatka oz. kandidat na listi VESNE – Zelene stranke za volitve poslancev v Evropski parlament je lahko vsaka polnoletna državljanka oz. državljan Republike Slovenije, ki ima pasivno in aktivno volilno pravico v skladu z zakonom, ki ureja volitve poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament.

Pri izboru kandidatov_k se enakovredno upoštevajo naslednja merila:

  1. sposobnost za opravljanje funkcije in zastopanja interesov vseh Slovenk in Slovencev v evropskem in mednarodnem političnem prostoru;
  2. ugled in prepoznavnost kandidata_ke v lokalnem in širšem okolju;
  3. rezultati dosedanjega dela.

Navodila:
Obrazec izpolnite z VELIKIMI TISKANIMI črkami in ga podpišite – lastnoročno ali s kvalificiranim elektronskim potrdilom. Obrazec podpiše predlagatelj_ica.  Predlagatelj_ica je lahko ista oseba kot kandidat_ka. 

Izpolnjen in podpisan obrazec pošljite po elektronski pošti na naslov:
volitveEP2024@vesnazelenastranka.si.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve