Evropske volitve 2024

VESNA-znak.png

KANDIDIRAJ

Iščemo prepoznavne, kredibilne in zaupanja vredne kandidate_ke za oblikovanje najboljše liste za nastop na evropskih volitvah, ki bodo junija 2024.

Se prepoznaš? Beri naprej!

Se strinjaš, da moramo družbene in okoljske politike postaviti v ospredje in da s skrbjo za planet pravzaprav skrbimo za vse nas?

Razmere v Sloveniji in po svetu nam kažejo, da posledice podnebnih sprememb ne kukajo več skozi stransko okno, ampak glasno vstopajo skozi glavna vrata. Poplave, suše, pomanjkanje pitne vode, težave pri prehranski in energetski samooskrbi … Vse to lažje rešujemo kot močna skupnost. Skupnost, ki želi graditi demokratično, socialno pravično ter do narave in okolja odgovorno družbo.

Ali čutiš iskreno ambicijo delovanja v skupno dobro državljanov Slovenije in Evropske Unije? Se ti zdi prav, da teme, ki se dotikajo vse nas sooblikujemo skupaj?

Pridruži se stranki, ki volitev v Evropski parlament ne vidi kot politični populizem, kot nagrado za vprašljive notranjepolitične dosežke ali varen umik odsluženih kadrov, ampak si želi biti konstruktiven in ustvarjalen del evropske skupnosti. Stranki, ki je del širše evropske zelene družine in si prizadeva za transparentno in vključujoče delovanje. Stranke, ki odločitev evropskih institucij ne bo skrivala pred državljani, ampak bo stala za svojimi odločitvami in predlogi.

Se strinjaš, da Evropska unija ni nek navidezni nasprotnik, ampak da smo Evropska unija mi vsi, skupnost državljank in državljanov, ki si delimo ta košček sveta in smo se v odločilnem zgodovinskem momentu odločili za največji skupnostni projekt miru, povezovanja in sodelovanja?

S povezovanjem in medsebojno solidarnostjo lahko dosežemo marsikaj. Krepimo prizadevanja za mir in varnost vseh. Se podpiramo. Smo energetsko samooskrbni. Si pridelamo dovolj kakovostne in varne hrane. Soodločamo o pravilih, ki veljajo tudi za največje korporacije, ki vstopajo na naš trg. Vse to je Evropska unija. Vse te odločitve lahko pomagaš sooblikovati ravno ti.

Kako?

VESNA – zelena stranka, članica Evropske zelene stranke / European Green Party (EGP) se bo udeležila volitev v Evropski parlament junija 2024. Pri tem si želi oblikovati najboljšo listo, ki bo združevala prepoznavne, kredibilne in zaupanja vredne posameznice in posameznike iz različnih strokovnih področij in različnih delov Slovenije. Zato odpiramo kandidacijski postopek za vse, ne le člane_ice stranke, ki se prepoznajo v naših vrednotah in programu.

Kandidatka oz. kandidat na listi VESNE – Zelene stranke za volitve poslancev v Evropski parlament je lahko vsaka polnoletna državljanka oz. državljan Republike Slovenije, ki ima pasivno in aktivno volilno pravico v skladu z zakonom, ki ureja volitve poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament.

Pri izboru kandidatov_k se enakovredno upoštevajo naslednja merila:

  1. sposobnost za opravljanje funkcije in zastopanja interesov vseh Slovenk in Slovencev v evropskem in mednarodnem političnem prostoru;
  2. ugled in prepoznavnost kandidata_ke v lokalnem in širšem okolju;
  3. rezultati dosedanjega dela.


Prenesi OBRAZEC ZA EVIDENTIRANJE


Prenesi obrazec za evidentiranje – povečava za slabovidne”


Prenesi obrazec za evidentiranje – prilagojeno osebam z disleksijo

Navodila:
Obrazec izpolnite z VELIKIMI TISKANIMI črkami in ga podpišite – lastnoročno ali s kvalificiranim elektronskim potrdilom. Obrazec podpiše predlagatelj_ica.  Predlagatelj_ica je lahko ista oseba kot kandidat_ka.

Izpolnjen in podpisan obrazec pošljite po elektronski pošti na naslov:
volitveEP2024@vesnazelenastranka.si.

PRIDRUŽI SE

VESNA-znak.png

Dragi_a prijatelj_ca,

Ekipa VESNE – zelene stranke je v polnem zamahu, pripravljena na zmagovalni nastop na prihajajočih volitvah v Evropski parlament. In tukaj je priložnost zate, da postaneš nepogrešljiv del tega navdušujočega gibanja za trajnostno prihodnost!

Zato te vabimo, da se pridružiš naši ekipi prostovoljcev in s svojo predanostjo, idejami ter energijo pomagaš oblikovati zeleno prihodnost Slovenije in Evrope. Tvoj prispevek bo ključnega pomena pri širjenju našega sporočila, ozaveščanju volivk in volivcev ter gradnji mostov do trajnostnih rešitev.

Prijavi se

Pridruži se nam s preprostim korakom – registriraj se preko spletnega obrazca – TUKAJ. S tem boš postal_a del ekipe, ki si prizadeva za boljši jutri! Samo skupaj nam lahko uspe. Naj zeleni val preplavi vso Evropo!

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve